Yayınlanma Tarihi 28 Haz, 2024 Paylaş

Artuklu İlçemizin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla yürütülen "Mardin İçme Suyu Projesi" kapsamında, Koyunlu İsale Hattı üzerinde yenileme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda, bir süredir kullanılmayan ve yenilenen hat üzerinden suyun verilmesiyle birlikte hattın temizlenmesi sırasında Kayacan ve Ensar Mahalleleri şebekesinde geçici olarak suyun kirli aktığı gözlemlenmiştir.

Ekiplerimiz, sorundan etkilenen Kayacan ve Ensar Mahallelerinin muhtarlarıyla koordineli bir şekilde hareket ederek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için hızla çalışmalara başlamıştır. Bu kapsamda, muhtarlar tarafından talep edilen su tankerleri ve su pompaları ihtiyaçları gece boyunca hızla karşılanmış, kirli sudan etkilendiği tespit edilen vatandaşların depolarında temizlik işlemleri yapılmasının ardından yeniden su akışı sağlanmıştır.

Ekiplerimiz, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almıştır. Ayrıca, Koyunlu terfi merkezinde 24 saat otomatik klorlama yapılmaktadır. Bu sayede, suyun kalitesi sürekli olarak izlenmekte ve güvenli içme suyu sağlanmaktadır. Siz değerli halkımızın su temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.