Yayınlanma Tarihi 05 Ara, 2022 Paylaş

      ‘ Mardin Kızıltepe Muhtelif Mahallelerinde Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı İşi’ kapsamında 25.04.2022 tarihinde imalatlara başlanmıştır. Yapılan bu imalatlar neticesinde Zergan Deresine deşarj olan ve çevre ile insan sağlığını tehdit eden açıkta akan atık suların kanalizasyon hatlarına bağlanması sağlanmıştır.

Bu proje kapsamında çapı 600 mm olan betonarme borudan 3700 metre ,çapı 300 mm olan beton borudan 5400 metre kolektör hattı yapılacaktır. Ayrıca çapı 150 mm olan beton borudan 2200 metre evsel abone bağlantı hattı yapılarak 500 kadar binanın atık sularının Zergan Deresine akıtılması engellenerek olması gerektiği gibi bertaraf edilecektir.

Projede fiziki gerçekleştirme  %90 oranında olup hava koşullarının el vermesi halin de iki ay içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Proje bitirildiğinde Şahkulubey mahallesi, Ersoylu mahallesi, Mevlana mahallesi ve Bahçelievler mahallelerinde Zergan deresi boyunca akan kanalizasyon suları yeni yapılacak kolektör hattına bağlanıp atık su arıtma tesisine ulaştırılacaktır.

       İş kapsamında %100 gerçekleştirme oranına ulaşıldığında Zergan Deresinde meydana gelen kötü koku ve görüntünün önüne geçilecektir. Aynı zamanda derede teressübat malzeme yığılmasının ve aşırı yağışlarda yaşanabilecek taşkınların önüne geçilmesi planlanmaktadır. 2023 mayıs ayında bitmesi öngörülen imalatlar MARSU yetkililerinin özverisi ile iş programının çok önünde sonuçlandırılacağı öngörülmektedir.  Vatandaşların şikayet, öneri ve taleplerin en hızlı şekilde yanıt verme misyonuna sahip olan MARSU’da yürütülen bu çalışma uzun yıllardır sıkıntı yaşayan bölge halkında büyük bir mutlulukla karşılanmıştır.