Yayınlanma Tarihi 23 Ağu, 2024 Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi'nde çalışmaların fiziki gerçekleşme oranı yüzde 55’e ulaştı.

MARSU Genel Müdürlüğü ve İLBANK iş birliğiyle, Avrupa Birliği’nin Mali Yardım Programı (FRIT II) çerçevesinde yürütülen projede, içme suyu altyapısını modernize etmek ve su temin kapasitesini artırarak Artuklu ilçesine kesintisiz içme suyu sağlanması hedefleniyor.

Artuklu ilçesindeki merkez mahallelerin günlük su ihtiyacını karşılayacak olan ve toplam maliyeti yaklaşık 26 milyon avro olan projede, şehir içinde ana hat döşeme çalışmaları devam ediyor. Bitme aşamasındaki 15 bin metreküp kapasiteli Kasımiye-1 ve 7 bin 500 metreküp kapasiteli Kasımiye-2 su depolarından, Yenişehir bölgesinde 112 bin 500 kişinin günlük su ihtiyacını karşılamak amacıyla, 13 Mart, Nur ve Yalım mahallelerinde 500 ve 700 milimetre çaplarında düktil font boru döşeme çalışmaları sürüyor. Kazı alanlarında toz oluşumunu önlemek amacıyla belirli periyotlarla sulama yapılmaktadır.

Zeminin kaya yapısı, eski içme suyu boruları, kanalizasyon, Telekom, elektrik ve doğalgaz gibi altyapı hatlarının yanı sıra, insan ve trafik sirkülasyonunun yoğun olması nedeniyle yavaş ilerleyen çalışmaların kısa sürede tamamlanması için tüm imkanlar seferber edilmektedir. Sert kaya zemininde daha yüksek ivme ile çalışma gücü sağlayan ve gürültü kirliliğini azaltan trencher kazı makineleri, Mardin’de ilk kez bu projede kullanılmaktadır.

Artuklu ilçesinin içme suyu sorununu tamamen çözmeyi amaçlayan bu projede, elde olmayan nedenlerle çalışmaların yavaş ilerlemesi dolayısıyla vatandaşlarımızdan özür diler, anlayışları için teşekkür ederiz.