Yayınlanma Tarihi 08 Eki, 2024 Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, Mazıdağı ilçesinde artan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı sondaj kuyusu kazı çalışmalarını tamamlayarak terfi merkezinin debisini artırdı.

MARSU Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde artan nüfusa paralel olarak zaman zaman yetersiz kalan içme suyu kapasitesini artırmak amacıyla, imkanlar dahilinde yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Mazıdağı ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacının temin edildiği iki merkezden biri olan Çaye Terfi Merkezi'nde debiyi artırmak amacıyla başlatılan yeni sondaj kuyusu açma çalışmaları tamamlandı.

Yürütülen çalışmaların neticesinde, kazılan 430 metre derinliğindeki sondaj kuyusunda yapılan su tecrübe işleminde 8 litre/saniye su verimi elde edildi. Sondaj kuyusu, dalgıç montajı, elektrik ve hat döşeme bağlantılarının ardından terfi merkezine entegre edildi.

Yeni sondaj kuyusunun devreye alınmasıyla Çaye Terfi Merkezi'nin su kapasitesi 55 litre/saniyeye yükselirken, Hattari Terfi Merkezi'nden sağlanan 42 litre/saniye su ile birlikte ilçeye toplamda 97 litre/saniye su akışı sağlanmaya başlandı.